PUBLICITAT

La rebaixa dels salaris apareix a escena

Les mesures excepcionals del Govern tindran continuïtat. La llei òmnibus va portar tot un paquet d’accions a desenvolupar per arreglar el primer cop que va suposar l’arribada del coronavirus, no només en l’àmbit sanitari sobre la població, sinó també en tot allò que hi va de la mà, amb l’aturada productiva del país i el confinament de la gent a casa per evitar que el nombre de contagis segueixi pujant. Són mesures d’emergència davant tot el que es ve a sobre, i que ha portat a la paralització de facto del país, mostrant una imatge fins ara mai vista, amb carrers buits i la major part d’empreses tancades.

Totes les mesures que anaven incloses en aquesta llei tindran continuïtat, i de mica en mica es va desgranant les característiques d’un segon paquet d’accions per provar de redreçar la situació. Els resultats obtinguts en aquesta primera tongada marcaran la línia a seguir per l’Executiu, que sempre s’ha compromès a dotar de més pressupost a les ajudes si és necessari. Les reunions que estan mantenint amb patronals i associacions també seran part destacada de les decisions que es puguin prendre, sobretot tenint en compte els neguits dels sectors productius del país i quines són les problemàtiques més immediates a les quals han de fer front.

Entre les possibilitats que es produeixin està la de rebaixar salaris. Una mesura sempre impopular, però que des de l’Executiu es valora en el cas que la crisi sanitària actual s’allargui en el temps i en matèria econòmica no es produeixi una millora substancial. Els treballadors es veurien afectats directament, tant públics com privats, que suposaria una pèrdua del nivell adquisitiu de les persones. De moment dels del Govern volen comprovar com succeeixen els esdeveniments per marcar el camí del segon paquet de mesures.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT