PUBLICITAT

Reclamacions per aturar les conseqüències econòmiques

La crisi sanitària es troba en plena ebullició i és el primer aspecte a resoldre. És on es troben tots els esforços abocats, principalment els de la ciutadania. Però també s’ha de mirar més enllà, perquè la crisi del coronavirus es mostra amb tota la seva força i les conseqüències que hi haurà en tots els sectors productius serà un cop important a escala global, amb bona part de les economies aturades i els governs injectant diners per tractar de solucionar els contagis que es produeixen de la Covid-19.

Les patronals del Principat preveuen que pot passar, després de tractar la problemàtica dels seus membres. Les associacions hoteleres demanen una sèrie de mesures addicionals al Govern, ja que el sector és un dels que pateix directament la inactivitat del país i de l’entorn, amb el turisme completament aturat. Reclamen que es mantingui en el temps la moratòria en els preus dels lloguers a les empreses, a més que els permetin rebaixar els salaris dels seus treballadors, amb aportacions públiques a fons perdut, i que es redueixin els lloguers dels habitatges als afectats. Si no es produeixen aquestes solucions que proposen, avisen que hi pot haver acomiadaments i que les plantilles es vegin seriosament reduïdes, davant el perill que hi hagi negocis que es vegin abocats a tancar.

Qui també presenta el seu pla per salvaguardar als seus associats és la Confederació Empresarial Andorrana, que de nou demana que es permeti l’aplicació de la suspensió de contractes laborals per força major, que ajudi a la subsistència de les empreses, així com que es porti a terme des del Govern una injecció de liquiditat important a fons perdut. L’Executiu tindrà unes setmanes i mesos intensos, treballant per acabar amb sanitàriament amb el coronavirus i paral·lelament, amb les seqüeles que deixarà. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT