PUBLICITAT

El camí serà llarg per superar la situació actual

No és qüestió només de dues setmanes. L’efecte que està portant el coronavirus a la població mundial és de gran impacte i no se soluciona en un espai curt de temps, com qualsevol malaltia que ataca amb aquesta força i de la qual encara no es coneix la vacuna. Els exemples que s’estan vivint arreu del planeta són un signe del que també succeirà al país, en una tasca complexa que s’allarga en el temps. Les primeres indicacions dels països només són per aturar el cop inicial, sent conscients que només és una primera fase. Les mesures d’impacte inicials al Principat van ser de vuit dies, però aquestes superaran amb escreix aquest període. Ahir mateix el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, se sincerava admetent que la situació es podria allargar perfectament dos mesos.

Els governs estan allargant terminis, comprovant quins estan sent els resultats que s’estan produint en les accions que desenvolupen en el seu territori, i amb els índexs de contagis i morts que no paren d’augmentar. Només la Xina, focus on va iniciar-se la pandèmia, sembla haver aturat de certa manera les xifres. El gegant asiàtic, però, continua posant tots els esforços en intentar frenar el nombre de nous casos, circumstància que també fan la resta d’estats, des dels que fa setmanes que van impulsar les mesures de xoc, als que comencen a tenir xifres importants de contagis que prenen consciència de la situació real.

La ciutadania haurà de seguir tenint paciència, vivint en un estat de mesures extraordinàries que limiten molt el seu dia a dia. És un fenomen global i en diversos punts del planeta la situació és similar. Precisament aquesta longevitat en el temps no pot portar a abaixar la guàrdia, perquè respectar les mesures establertes és el traçat més curt per arribar a la fi de l’status quo actual.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT