PUBLICITAT

Visió d’estat per encarar el present i el futur més proper

La conjuntura que suposa l’impacte sense precedents del coronavirus fa que els governs accelerin mesures per incidir directament en la font del problema, que és sanitària, i provin de capejar amb les mínimes conseqüències possibles el cop que està rebent l’economia, amb una magnitud que es farà evident una vegada es torni a una certa normalitat i el teixit productiu de cada país es torni a posar en marxa. A Andorra s’ha mogut fitxa una setmana després d’iniciar les mesures excepcionals per aturar els contagis del Covid-19, amb l’aprovació de dues lleis per regular situacions com l’actual.

Els últims dies els diversos partits polítics que componen el Consell General van realitzar converses intenses per tal d’arribar a acords i poder posar fil a l’agulla per trobar solucions als problemes que es viuen en aquest moment, i els que es preveuen en un futur encara sense data, quan es faci ben visible tot el que significa el confinament de les persones per no estendre la malaltia i aturar d’aquesta manera el país. Les formacions de l’arc parlamentari van demostrar que en situacions extremes, es poden posar d’acord pel bé del Principat, i van aprovar sense excepcions la llei de mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia de SARS-CoV-2, i la d’estat d’alarma i emergència.

La gravetat del moment actual comporta que momentàniament es deixin de banda diferències polítiques i es posi sobre la taula una visió d’estat que permeti a Andorra ressorgir de la manera més ràpida a la crisi que comporta el coronavirus. Les empreses, i els treballadors, gaudiran d’una sèrie d’ajuts dels quals el Govern se’n farà càrrec, per portar la batuta de la recuperació davant unes conseqüències que encara són imprevisibles.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT