PUBLICITAT

El coronavirus mostra la seva perillositat

Els efectes del coronavirus s’estan veient diàriament, hora a hora en alguns casos. És una pandèmia que de moment no s’està podent aturar, traspassant fronteres perquè els microorganismes no n’entenen de barreres d’aquesta classe. Els països desenvolupen mesures en la població per tractar que el nombre de contagis es rebaixi, però aquest no para d’augmentar, i el nombre de morts continuen creixent. A Andorra, lamentablement, ahir en vam patir el primer, en una persona que el virus va aguditzar la malaltia prèvia que patia.

Aquesta mena de fets, sobretot els més propers, són els que mostren quines són les conseqüències del Covid-19. Que no només es tracta d’una simple grip, com poden ser els símptomes per a moltes persones, sinó que pot ser fatal per a la salut fins a arribar a produir la defunció. La gran majoria es produeixen en gent d’avançada edat, però també s’han produït morts en joves i individus de mitjana edat. Ningú s’escapa als seus efectes i les autoritats sanitàries no paren de repetir una vegada i una altra que ningú abaixi la guàrdia. Els confinaments a casa són importants, però també els costums i les mesures individuals que es prenen. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, no es cansa de repetir el missatge, perquè el nombre de malalts no segueixi augmentant.

En els països veïns s’està veient com les xifres de morts van en augment. Per aconseguir revertir la situació, primer s’haurà de poder frenar les dades de contagis existents, una circumstància que encara no s’ha produït. Aquest primer cas a Andorra evidencia les conseqüències i tenim la confiança que no s’hagi de lamentar cap més mort, així com a la resta de països afectats per aquesta pandèmia que encara està en fase expansiva.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT