PUBLICITAT

Una responsabilitat que tothom ha d’assumir

La crisi del coronavirus no té precedents per a moltes de les generacions que conviuen avui en dia. Trobar-se confinat a la seva llar, sense molts dels serveis que aporta la societat del benestar suposa un gran impacte, però s’ha de tenir consciència del que hi ha en joc i que de tots depèn que la situació actual s’allargui més o menys en el temps, a més de les conseqüències que té en l’àmbit de la salut, especialment en les persones que ens envolten, sobretot d’aquelles que són més vulnerables davant malalties d’aquesta mena, que poden arribar a ser mortals.

Després d’una setmana des que arrenquessin les mesures de xoc, s’està comprovant els resultats, amb una aturada quasi total del teixit productiu del país, mantenint assegurades les primeres necessitats de tothom. Al carrer i les carreteres és evident el canvi significatiu existent, amb una buidor necessària perquè la malaltia no es propagui. El #quedatacasa és un missatge que ha arrelat, tant al Principat com fora. La gent ha pres consciència de la situació, tot i que sempre hi ha un petit reducte que va a la seva sense pensar en els altres.

La conjuntura actual s’allargarà. No serà qüestió d’uns pocs dies, i comprovant esdeveniments, amb un pic de malalts que s’espera per a la setmana vinent, fins i tot les mesures actuals es podrien endurir. Per aquest motiu és vital ser conscients de per què es fa tot plegat i que la societat andorrana segueixi demostrant el civisme i solidaritat que l’ha caracteritzada tot aquest temps. Aquest és un problema de tots, i precisament entre tots, és l’única manera de solucionar-ho perquè les conseqüències siguin les menors possibles. És una responsabilitat que totes les persones, de manera individual, han d’assumir pel bé del col·lectiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT