PUBLICITAT

La inquietant afectació als professionals sanitaris

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va explicar ahir durant la roda de premsa de seguiment de la crisi del coronavirus que està preocupat per l’afectació que està tenint el Covid-19 entre els professionals sanitaris, que són els que estan a la primera línia del front per tractar les patologies derivades als pacients. El representant es va mostrar inquiet davant de la propagació de la malaltia entre el col·lectiu, ja que un eventual increment de baixes podria dificultar i agreujar una situació que ara mateix és delicada.

No es tracta de fer alarmisme, i també hem de ser conscients que el sector sanitari és evidentment el que està més exposat a la malaltia perquè la combat directament, però és essencial que es posin tots els recursos a l’abast per tal de minimitzar els riscos de contagi. La situació que vivim durant aquests dies és molt greu i tant els professionals sanitaris com la societat necessiten tenir la seguretat suficient i les eines imprescindibles per fer front a la malaltia amb la màxima celeritat possible.

El fet que puguin escassejar les mascaretes i les medicines, com també va indicar ahir Benazet, no pot fer més que complicar les coses, malgrat que no sigui un aspecte que depengui només del Govern. Cal que els enviaments que s’han de fer des d’Espanya, on ha generat polèmica el fet que es posi en dubte el correcte subministrament del material, i des de França, arribin el més aviat possible. Andorra no podria ser una víctima col·lateral de l’embolic que apunten que es podria haver donat a Espanya, on representants polítics han denunciat que la Guàrdia Civil hauria requisat material sanitari i que això n’alentiria el repartiment. Per tant, ara cal que les relacions entre Madrid i el Principat siguin les més fluïdes possible perquè la propagació del coronavirus no entén de cap tipus de burocràcia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT