PUBLICITAT

Missatge clar respecte als acomiadaments

L’aturada de moltes empreses a causa de les mesures desenvolupades per frenar l’avanç del coronavirus ha portat que des del Govern s’hagi detectat la intenció per part d’algunes, d’acomiadar treballadors aprofitant l’avinentesa. Aquesta és una de les moltes problemàtiques que està comportant la crisi del Covid-19. Per aturar qualsevol pràctica d’aquest tipus, l’Executiu avisa que les empreses que realitzin pràctiques com acomiadaments o tocar a la baixa els sous dels treballadors, no es podran acollir al sistema d’ajuts, o almenys en la seva totalitat, que es preparen per a la llei òmnibus en la qual s’està treballant per tractar de restablir la situació de les companyies del país i de l’economia nacional, després de setmanes en una realitat molt diferent de l’habitual a causa del confinament de les persones existent i l’aturada de la majoria de negocis.

Els sindicats ja avisen del que pot arribar a succeir si no es té un control de les pràctiques de les empreses en aquest sentit, perquè la càrrega del que està passant no recaigui en els treballadors. Des del Govern avisen, i el mateix ministre Portaveu, Eric Jover, assenyalava ahir que certes maneres de funcionar des del sector privat tindrà conseqüències en forma de càstig en el moment de demanar ajudes. L’Executiu té la intenció de donar a suport a les empreses després d’un període complicat, però també demana que assumeixin la seva part de participació per sortir del moment difícil i que el cop econòmic es pugui aturar el més ràpid possible.

El missatge que s’envia és clar, per tractar que aquesta via no sigui una solució per als empresaris i que moltes persones es puguin veure privats del seu lloc de treball després, o fins i tot durant, aquest període en el qual es tracta de superar la greu problemàtica mundial del coronavirus.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT