PUBLICITAT

Una situació que ens posa a prova com a societat

El Govern va anunciar ahir al  vespre que ara ja existeix una transmissió comunitària del Covid-19 al Principat. Era un temor que ja es barallava després de la decisió de tancar les escoles arran del positiu de la dona de 87 anys, que hauria estat contagiada per la seva filla. Malauradament, era una notícia que podia arribar arran de l’augment dels casos de sospita i dels positius, que ahir ja es van enfilar fins a cinc. De fet, en el moment de donar-se el primer positiu al país, Salut ja va avisar de la possibilitat que es poguessin donar nous casos. Per tant, ara més que mai, cal seguir de manera estricta el confinament i no moure’s de casa si no és necessari.

Amb el pas de les hores, es van aplicant noves mesures per tal d’evitar importants aglomeracions de persones, com va passar ahir al Pas de la Casa, on la Policia va haver d’instar a la sortida dels visitants francesos que volien fer la compra. Alhora, l’Executiu ha limitat la venda de tabac als residents a un cartró per dia. El més probable és que en els propers dies hi hagi un nou reguitzell de propostes i de noves mesures per tal d’assegurar el confinament i evitar que es produeixin sortides dels ciutadans de casa seva. És cert que és una situació sobtada, que ningú s’imaginava ara fa tres dies i que a més, ningú hi està acostumat gràcies a la fortalesa dels estats del benestar en què vivim i de les plenes llibertats dels estats democràtics.

Tot i això, aquesta situació posarà a prova la solidaritat i capacitat d’ajuda de la població, que ja ha establert diferents xarxes per ajudar els col·lectius més vulnerables davant d’aquesta situació. La consciència col·lectiva ha d’imperar arran de la situació d’alerta en la qual ens trobem. Són dies difícils, però que seran més fàcils de superar si col·laborem entre tots els ciutadans.

PUBLICITAT
PUBLICITAT