PUBLICITAT

Conseqüències directes en el sector turístic

L’ombra de les conseqüències del coronavirus és llarga. No es poden calcular encara a espera com vagin esdeveniment els fets, que van canviant diàriament en un panorama que cada cop es presenta més expansiu. Les economies mundials estan patint una desacceleració a causa del descens de la producció dels països, que estan desenvolupant mesures per tal de reduir els contagis que s’estan produint a escala global d’aquesta pandèmia.

Les administracions estan actualitzant a cada moment les accions a realitzar de caràcter preventiu per posar fre a la propagació de la malaltia. Aquesta situació provoca derivacions directes en la població, com el tancament d’escoles que l’Executiu va ordenar ahir a la nit després de confirmar-se un segon cas positiu, una mesura que s’ha seguit també en altres territoris fora de les nostres fronteres per reduir el risc en una part de la població que és vulnerable, els més joves. La seguretat en matèria de salut és el que impera en aquesta mena de casos, com està succeït des de dies enrere a Itàlia, amb el confinament de la gent a les seves cases per evitar al màxim qualsevol perill de propagació.

El turisme tampoc no se n’escapa. Els vols i l’entrada en certs països es troben restringits, i en algun cas fins i tot hi ha fronteres tancades. Andorra està patint la situació de manera directa, amb cancel·lacions continuades de reserves hoteleres i una previsió d’entrada de visitants a la baixa les pròximes setmanes, una situació que podria ser encara més gran depenent de com es desenvolupin els fets. Les estacions d’esquí augmenten les mesures preventives, però depenent l’estat en el qual es trobi la difusió del Covid-19 i una menor assistència d’usuaris a les seves instal·lacions, podrien donar per conclosa la temporada abans del previst. Restaurants, botigues i tota classe de negocis ho estan patint, en una conjuntura que es presenta llarga i excepcional. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT