PUBLICITAT

Prevenció per evitar més casos de coronavirus

En assumptes de salut la prevenció és un aspecte bàsic. Ja hi ha una frase feta molt coneguda que ho diu. El coronavirus està superant els plantejaments que hi havia sobre la seva evolució i extensió en tots els punts del planeta. El nombre de països amb algun infectat supera amb escreix el centenar i el nombre de malalts i morts –aquests de característiques molt similars en la seva majoria– continuen ascendint diàriament. Per aquest motiu l’OMS ahir va declarar l’estat de pandèmia.

La propagació en indrets de tots els continents és continuada a causa dels desplaçaments continuats de persones. Les autoritats estan prenent mesures per tractar de tenir la malaltia més controlada i que el nombre de casos particulars no segueixi multiplicant-se. Andorra fa setmanes que va engegar els protocols, però comprovant la situació que s’està patint en països del continent, i sobretot en els que fan frontera, el Govern ha decidit passar a l’acció i prendre mesures excepcionals per tractar d’aturar els casos al territori.

Es busca establir una prevenció que permeti que no hi hagin més positius país. A més de les recomanacions anunciades fins al moment, estableix ara una sèrie de prohibicions i accions, especialment dirigides als sectors de la població que poden ser més vulnerables al Covid-19, com són els més joves i els padrins. Per evitar la propagació, com en altres països, se suspenen els esdeveniments amb multituds, així com que el personal sanitari té restringides les seves vacances per si se’ls necessita al país en cas d’una crisi sanitària. El coronavirus és un problema global i les administracions són les encarregades d’evitar que vagi a més. Al Principat s’està actuant i els ciutadans han de prendre mesures bàsiques per evitar al màxim els contagis.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT