PUBLICITAT

Els efectes del coronavirus es fan sentir al Principat

L’impacte del coronavirus ha arribat més lentament a Andorra però finalment ha acabat fent acte de presència. I no ho ha fet per una afloració de nous casos positius –fins ara només n’hi ha hagut un i el pacient ja ha estat donat d’alta– sinó per les afectacions en la vida diària dels ciutadans. Ahir es va saber que el partit del MoraBanc diumenge al Poliesportiu es durà a terme a porta tancada, després de la decisió de les autoritats espanyoles, que també han demanat que els partits de futbol al seu territori es facin sota aquesta circumstància.

Per tant, l’FC Andorra haurà de jugar sense públic en la seva visita al camp del Llagostera. Però les limitacions no només es queden aquí, sinó que el Congrés de Turisme de Neu i Muntanya, que estava previst que comencés avui, no se celebrarà. A tot això, el Govern ha activat protocols d’actuació a les escoles en cas que algun dels estudiants pugui presentar símptomes del Covid-19.  L’opinió pública es debat aquests dies sobre si s’està exagerant amb les mesures preses o si s’està utilitzant una doble vara a l’hora de cancel·lar actes o esdeveniments que prevegin grans concentracions de gent. Segons els experts i com s’està demostrant en aquests dies, els col·lectius més vulnerables davant del virus són els infants i els avis mentre que per a la majoria de ciutadans es passa com si fos una grip normal.

Tot i això, tota prevenció és poca i és millor prendre totes les mesures possibles davant de l’expansió del virus, que al mateix temps s’ha demostrat que és molt difícil atès el caràcter global de la societat actual. No s’ha de caure en el sensacionalisme, però sí que s’ha de tenir en compte la important incidència de la malaltia a països europeus. A Itàlia ja hi ha comptabilitzadés més de 600 morts i a Espanya, més de 50. Per tant, cal prendre les mesures de precaució necessàries i posar tots els recursos a l’abast per tal d’atendre correctament els pacients i garantir als treballadors en aïllament la cobertura necessària per evitar que transmetin el virus.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT