PUBLICITAT

L’amenaça d’una pandèmia financera

Els efectes del coronavirus fa setmanes que s’estan veient i en l’economia està tenint especial afectació. Els casos que van sorgint i el perill d’infecció arreu provoca que es prenguin mesures perquè no es converteixi en el que es considera una pandèmia, tot i que ja són més de 100 països els que s’han vist agregats amb algun diagnòstic positiu de la malaltia, amb Andorra inclosa, tot i que l’única persona que es va veure contagiada va ser donada d’alta diumenge després que els resultats mèdics afirmessin que estava recuperat.

Els contagis diaris que s’estan confirmant arreu comporta que els governs i les empreses realitzin accions directes per evitar la propagació, com la suspensió d’esdeveniments que congreguen a un gran nombre de persones. També s’han suspès vols, així com l’alerta i la recomanació establerta que no es viatgi a zones i països de risc, que tenen un nombre elevat de malalts de Covid-19. El mateix Govern andorrà aconsella que no es portin a terme aquests desplaçaments. La mesura està afectant directament al turisme, i és un dels aspectes en els quals estan incidint els ministres iberoamericans de la matèria que aquests dies es troben reunits al Principat.

La previsió no és bona davant l’amenaça del coronavirus, del qual encara no hi ha una vacuna i l’alarma existent fa que hi hagi molta precaució. Els mercats s’estan veient afectats també, amb descensos importants a les borses, així com empreses que tenen problemes amb els subministraments. La magnitud de la crisi sanitària és important, però els resultats de l’economia també, perquè no hi ha data perquè finalitzi. Per aquest motiu els països dirigeixen esforços per trobar una solució ràpida i que el turisme sigui protagonista en la recuperació econòmica, i més en països en els quals compta amb un percentatge important del PIB, com el mateix Principat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT