PUBLICITAT

L’objectiu de la plena igualtat entre les persones

La igualtat de gènere és un objectiu que persegueix la societat des de fa temps però que no s’acaba d’assolir. La reivindicació perquè dones i homes gaudeixin dels mateixos drets socials i laborals està oberta perquè les dades assenyales que continuen existint diferències entre els dos gèneres. Demà se celebra el Dia Mundial de la Dona Treballadora i és un moment en el qual sempre s’aprofita des de tots els vessants per aixecar la veu en l’assumpte de la desigualtat, en una tasca que té continuïtat durant tot l’any per arribar a l’equiparació plena.

Les administracions de mica en mica van regulant situacions que es produeixen, però les estadístiques marquen que encara no s’ha fet prou per a la igualtat efectiva. Només a escala salarial, aquesta mateixa setmana es presentava un estudi indicant que a Andorra la diferència entre el sou d’un home al d’una dona és del 22%. O el baix índex de dones que formen part de consells d’administració i de direcció de les empreses. Una xifra significativa del moment en el qual ens trobem. Les institucions públiques són les encarregades de crear les normatives perquè aquestes situacions no es produeixin, i aquest missatge s’ha de traslladar també al sector privat perquè no es vulnerin els drets de ningú.

Un dels elements que més s’han de cuidar és l’educació, que en bona manera és la base del problema. No només en situacions com la laboral, sinó també en les de la quotidianitat, per reduir al màxim les discriminacions per motiu de gènere, amb conductes que no es poden acceptar. Tampoc qualsevol mena de violència, com la sexual. Encara queda feina a fer per acabar amb aquests aspectes i certs rols. Si una societat vol avançar, aquesta només s’entén amb una plena igualtat entre les persones.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT