PUBLICITAT

Un reportatge de l’avortament que despertava interès

E l reportatge sobre la situació de l’avortament al Principat emès ahir per TV3 havia generat força expectació dins de la societat andorrana pel que es podria arribar a dir. El mirall andorrà, que es va emetre ahir en horari de màxima audiència, va fer una radiografia sobre la situació actual al voltant del debat sobre la despenalització de l’avortament que hi ha al Principat. Això es va produir ahir, en una setmana reivindicativa que desembocarà amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora el proper diumenge.

El reportatge, que comptava amb una varietat important de fonts entre partidaris i opositors a la despenalització de l’avortament, va posar novament en qüestió la dicotomia entre permetre la interrupció voluntària de l’embaràs i els dubtes sobre una eventual caiguda del model d’estat actual. Una de les diferències i valor afegit que va aportar la producció audiovisual de la televisió pública catalana és la d’experiències de dones que han hagut d’avortar fora del Principat.

Són testimonis que des dels mitjans andorrans, almenys des del PERIÒDIC, hem intentat aportar, però que segurament per diverses raons com la inseguretat que s’ha percebut a l’hora de protegir-ne la intimitat no ha sigut possible. El que sí queda clar és que el debat sobre l’avortament s’ha instal·lat en la societat andorrana i difícilment es tornarà a soterrar. Hi ha setmanes que queda en un segon pla, però la seva presència és latent. Aquesta setmana, a més, es va posar en marxa el Servei Integral d’Atenció a la Dona (SIAD), un pas que escenifica l’admissió implícita, per part del Govern, que el debat actual té força i que empeny cap a una despenalització de l’avortament. La diferència, ara, és que el debat s’ha internacionalitzat i cada cop més Andorra es troba a l’ull de l’huracà. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT