PUBLICITAT

El col·lectiu de joves, al centre d’atenció de manera constant

En les últimes setmanes els diferents mitjans de comunicació del país ens hem fet ressò de diferents successos en què s’hi han vist implicats menors. Primer, el debat va girar al voltant de les mesures per combatre el consum de droga i alcohol, així com les addiccions i, poc després, sobre les baralles entre menors com ara al Carnaval d’Encamp i també la setmana passada a Escaldes-Engordany. Durant la calçotada que es va celebrar ahir a la parròquia escaldenca, el cònsol menor, Joaquim Dolsa, es va referir precisament al fet d’incrementar mesures per evitar baralles entre els menors. De fet, el representant del comú escaldenc va instar a reflexionar i analitzar la situació a nivell nacional i, en aquest sentit, planteja trobades entre els comuns i la Policia. 

El mateix representant comunal va explicar que es van arribar a doblar les patrulles amb agents uniformats i altres que anaven de paisà, a més dels del cos de circulació. El cònsol menor va assegurar ahir que en alguns casos, ens trobem «a un sol pas de lamentar fets més greus» i reclama implementar mesures.

El cert és que després dels aldarulls a Sant Julià de Lòria l’any passat, una part dels joves es troba al centre d’atenció per les problemàtiques que han anat succeïnt. Seria també injust culpar tot el col·lectiu, però també cal incidir des de la raó i des dels arguments en qualsevol condemna de la violència entre joves o entre persones de l’edat que sigui. El fet que Andorra sigui un país petit contribueix al fet que aquestes accions, que són totes reprovables es produeixin on es produeixin, tinguin més ressò mediàtic i es corre el risc de caure en un espiral que pugui agreujar i tensar encara més la situació. Per tant, és probable que no només des del Govern s’incideixi en la prevenció de drogues i en les addicions, sinó també sobre la violència al carrer.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT