PUBLICITAT

El camí de les energies renovables

Andorra compta amb un espai natural envejable, que és un dels punts forts del país, del que poden gaudir els qui hi resideixen, i que busquen aquells qui venen de visita o a passar-hi uns dies. Per preservar aquest entorn, i com una de les mesures per minimitzar els efectes del canvi climàtic, es pensa amb l’energia anomenada verda, la que menys contamina, la que prové de les renovables per establir-la de cara al futur, perquè en les pròximes dècades es posicioni arreu com la majoritària i d’aquesta manera cada cop menys tones de CO2 es dirigeixin cap a l’atmosfera.

En els estudis realitzats pel Govern hi ha establert la construcció d’un parc fotovoltaic, de mesures no massa grans, per comprovar la seva viabilitat al país. Serà en una de les parròquies altes, en una infraestructura en la qual confien que pugui marcar un camí per als pròxims anys. L’energia solar és de les que es valora que pot tenir més futur al Principat i que compleix amb els requisits de sostenibilitat adients per preservar el medi ambient, sense tenir un impacte massa negatiu en el paisatge.

Aquesta iniciativa ve acompanyada de la proximitat de l’aprovació del marc jurídic que permetrà al sector privat produir energia renovable, permetent a les empreses que puguin ser un actor protagonista en el procés de transició energètica, un fet que fins i tot des de l’empresariat es veu com una oportunitat de negoci, a l’espera de conèixer tots els serrells d’aquesta nova normativa. La viabilitat de l’energia solar és un dels projectes a estudiar de cara a aquest nou paradigma que es presenta en l’àmbit mediambiental, i que juntament amb altres propostes, han de permetre que cada cop sigui menor el nombre d’elements contaminants que es produeixen al país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT