PUBLICITAT

Un conveni que ha d’accelerar la solució per accedir a pisos

FEDA i el Departament d’Estadística del Govern van firmar ahir el conveni per tal que l’empresa parapública faciliti les dades que han de permetre dur a terme un registre per conèixer amb exactitud quants pisos buits hi ha al Principat. El conveni, que va ser ratificat ahir pel director del Departament d’Estadística, Joan Soler, i el director de FEDA, Albert Moles, té vigència fins al 31 de desembre del 2021 i es podrà prorrogar de manera anual. 

Aquest és un pas més per posar fil a l’agulla en trobar una de les moltes solucions a la problemàtica de l’habitatge, que s’ha d’afegir a les diferents dades que aportin els comuns i iniciatives com el fons publicoprivat. D’entrada cal destacar positivament aquest conveni per tal d’avançar en un problema que a les administracions se’ls ha escapat de les mans, tot i que la sensació és que encara queden molts passos perquè els ciutadans i els nouvinguts al país en notin els avantatges, sobretot davant dels preus desorbitats que es demanen tant per a nous contractes com per renovar-los.

També cal que els diferents ens, des de les parapúbliques, passant pels comuns i pel Govern, puguin fer la transmissió de dades amb la màxima celeritat possible i que les polítiques de protecció de dades, que en cap cas s’han de veure vulnerades, no siguin un impediment o un alentiment del procés. La dificultat per accedir a l’habitatge a un preu raonable continua sent un problema per a molts ciutadans i el més probable és que tot el teixit i les estructures que s’estan creant en l’actualitat perdurin en el temps per evitar possibles noves crisis en aquesta àrea. Però més enllà de la signatura d’ahir, que és un pas important, el Govern també haurà d’explicar com s’ho farà per posar aquests pisos buits al mercat de lloguer i de quina manera els obtindrà perquè la majoria d’ells es troben a mans de propietaris privats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT