PUBLICITAT

La necessitat de tenir un bon transport públic

Qualsevol país necessita tenir un transport públic de qualitat per donar servei a la ciutadania, que diàriament es desplaça per anar al seu lloc de feina o per qualsevol altre motiu. I més en un territori com l’andorrà, en el qual la natura mana i s’intenta que cada cop més s’utilitzi menys el vehicle particular, i en canvi, les persones es decideixin per agafar l’autobús. Per reduir dràsticament les cues de trànsit, i per la millora del medi ambient reduint les emissions de CO2, les mesures que es prenen van en aquesta direcció, però no sempre es dona el servei que s’espera.

Un dels casos és el que pateixen les persones que van cada dia per feina al Pas de la Casa. Consideren que els autobusos que van a la vila encampadana són pocs, amb unes freqüències que no ajuden a combinar-ho amb els interessos dels treballadors, i a més aquests es queixen que els horaris establerts no es compleixen. A aquestes circumstàncies se sumen les condicions meteorològiques que en moltes ocasions, sobretot a l’hivern, es produeixen a la localitat fronterera i el seu entorn, havent d’aguantar baixes temperatures mentre esperen que el vehicle de passatgers arribi.

Les reclamacions que existeixen en el servei fins al Pas no són noves, igual que en altres punts del país. Les institucions fa temps que treballen en aquesta via, ja que anteriorment el dèficit que existia era més que evident. Les millores de línies i servei, que encara té un bon marge per desenvolupar-se, ha de permetre que les carreteres perdin volum de nombre de vehicles de motor. Un altre dels inconvenients fins ara per canviar la tendència és el preu del bitllet. Els comuns són els que més s’hi han posat, amb rebaixes substancials en alguns busos comunals. El camí és aquest per a una millora de la mobilitat i el medi ambient.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT