PUBLICITAT

Eficiència energètica dins de casa

El Pla Renova és només una de les mesures que el Govern i les institucions impulsen per ser una part, per petita que sigui en comparació amb la resta del planeta, per tractar de generar un canvi de tendència en els efectes del canvi climàtic que s’està produint els últims anys, i que cada cop són més visibles arreu. Andorra, com a país caracteritzat per la natura, les muntanyes i la neu, és un territori especialment sensible en aquestes conseqüències que s’estan produint. L’eficiència energètica en els edificis és una de les fórmules que se segueixen per realitzar una millora respecte a la contaminació que es produeix mitjançant diversos aspectes. Aquesta efectivitat no només aporta un estalvi econòmic, sinó també no haver d’emprar tants recursos, que són els que acaben produint la pol·lució.

Des del Govern es tracta de treure ferro a la polèmica sorgida respecte la Litecc, pel preu que té l’etiqueta energètica necessària quan es realitzen noves construccions, reformes o canvis de contracte, sigui en un present o de cara al futur. El preu va fer sorgir veus discordants, sense estar d’acord respecte a les quantitats que s’havien de pagar. Des de l’Executiu, però, es consideren menors respecte als imports econòmics que guanyen els propietaris respecte a les construccions, vendes o lloguers. El consum energètic és un dels aspectes que es tracta de controlar per reduir els índexs de contaminació, per fer les llars més eficients i es produeixi un estalvi efectiu.

De cara a aquest 2020 es produeixen diferents novetats en el Pla respecte a bonificacions, que se sumen a les subvencions que existeixen. Són mesures que tracten de ser atractives perquè tots els edificis del país es posin al dia com més ràpidament millor, i que aquesta emergència climàtica que existeix es pugui combatre de manera efectiva i amb resultats reals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT