PUBLICITAT

Una problemàtica amb les drogues que cal desactivar

El Govern va anunciar ahir la creació d’una comissió per combatre les addiccions dels menors d’edat. L’equip, que estarà format per diferents ministeris, famílies i associacions, tindrà la missió d’abordar aquesta problemàtica que, tot i la falta de dades exactes, sembla que va en augment sobretot entre els adolescents. Malgrat que el cap de Govern, Xavier Espot, no va concretar cap dada, l’aparició de diferents notícies sobre aquesta preocupació i les reunions de mares amb diferents institucions han fet encendre les alarmes. 

De fet, les dades ens haurien d’ajudar a tenir una radiografia més exacta de què està passant, però també és evident que qualsevol cas relacionat amb l’addicció a les drogues, per minoritari que sigui, mai es pot passar per alt. D’aquesta manera, cal posar totes les eines necessàries per poder desactivar una situació que sembla cada cop més problemàtica. Cal que des de les institucions s’esmercin i s’incideixi en els recursos necessaris de manera transversal i establir plans de prevenció i d’ajut a les famílies, les escoles i la resta d’actors socials que formen part del creixement dels menors. 
Una part de la lluita s’ha d’enfocar des de la vessant pedagògica i racional per fer ententre els danys que poden ocasionar les drogues i donar l’ajuda i l’acompanyament necessari als joves i a les famílies que malauradament han de viure aquesta problemàtica. I de l’altra, també caldrà que des de dels diferents cossos de seguretat i des del Ministeri de l’Interior es posi fil a l’agulla a l’hora de desactivar els possibles canals de tràfic de drogues que, tot i que no ha de ser l’única via per combatre la problemàtica, també cal incidir-hi. Des del desmantellament del narcopís a la capital el mes passat, el debat social ha marcat l’opinió pública, cosa que indica que  aquesta problemàtica cal desactivar-la.

PUBLICITAT
PUBLICITAT