PUBLICITAT

Els salaris de la classe política i els càrrecs de confiança

Els sous dels polítics, diplomàtics i càrrecs de confiança sempre han estat en l’ull preferencial de l’interès de la ciutadania per les quantitats  que suposen, tant en l’aspecte individual com en el global en la suma de tots els d’una administració. Aquesta setmana ha estat un clar exemple, però des del vessant dels mateixos polítics, que ensenyen la voluntat que es facin públics els emoluments que reben per exercir les seves funcions públiques. 

Aquesta setmana el Grup Parlamentari Socialdemòcrata va demanar al Govern la llista de salaris de ministres, secretaris d’Estat i càrrecs de relació especial i de confiança, considerant que en aquesta legislatura el nombre ha augmentat significativament. Ahir era al Comú d’Escaldes-Engordany que es demanava també el sou que perceben els càrrecs de relació especial de la corporació. Va ser Miquel Aleix, cap de l’oposició, qui va reclamar-ho com un acte de transparència. La cònsol major, Rosa Gili, no va tenir problema en dir les quantitats, ja que hi està obligada en ser xifres d’una administració pública.

Per remarcar la seva posició, Gili va exposar també els sous dels antics ocupants d’aquestes places a la casa comuna, destacant el descens en les quantitats pagades. Va aprofitar l’ocasió per demanar que totes les corporacions mostrin les xifres que paguen als seus treballadors que tenen aquesta condició, també com un exercici de confiança. A més considera que a Escaldes es mira més amb lupa que a la resta. Pensaments a part, la classe política ha de ser conscient que la seva posició i la rellevància dels seus càrrecs els posa en observació constant per part de la ciutadania, que té dret a saber des del que cobren a demanar responsabilitats per les seves decisions si és necessari. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT