PUBLICITAT

Un estudi necessari sobre la qualitat de vida dels padrins

El Govern va anunciar ahir que ha decidit tirar endavant un estudi per analitzar el nombre de persones majors de 80 anys que viuen al país. L’anàlisi permetrà saber si viuen soles o no i si tenen familiars a prop que estiguin pendents del seu estat. L’estudi, que també s’ampliarà a d’altres edats, ha de servir per millorar l’atenció i evitar situacions de risc en aquest col·lectiu. L’informe és una eina més que necessària per detectar possibles casos d’aïllament o de solitud sobretot d’alguns padrins, tenint en compte les necessitats assistencials de què requereixen. 

Els canvis socioeconòmics també han comportat que avui en dia molts fills no visquin amb els seus progenitors o prop seu com sí que podia produir-se en el passat, i és més que necessari que les institucions públiques destinin els recursos que calguin perquè cap persona es pugui trobar en algun moment donat desatesa.

Les accions per afavorir i millorar la qualitat de vida dels padrins estan al centre del debat per diferents serrells que encara queden per tancar, com ara la garantia d’unes pensions i d’un poder adquisitiu dignes, o l’ampliació de diferents serveis d’assistència individualitzada en una edat en què malauradament les persones de la tercera edat corren el risc de presentar més patologies. Però cal fer-ho des de la vessant constructiva i positiva, retornant el llegat que les generacions anteriors, considerades una de les fonts principals de transmissió de coneixement i de valors, van construir per sembrar les bases de les generacions futures. Perquè els diners i els recursos destinats a la bona qualitat de vida dels avis i dels padrins no s’ha de veure com una càrrega, com alguns cops, tot i que segurament sense cap forma malintencionada, s’ha pogut arribar a transmetre en alguns debats produïts dins de l’opinió pública.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT