PUBLICITAT

Els projectes de la Massana entren a debat

Els comerciants de la Massana ho tenen clar. Tenen la seva opinió sobre dos dels projectes destacats que es posen sobre la taula de cara als pròxims anys, el telefèric que ha d’unir el pic de Carroi amb l’estació de Pal i el vial que evitarà que la major part del trànsit passi pel mig de la població. Aquesta carretera la veuen del tot necessària per posar fi a les retencions de trànsit que es produeixen diàriament en segons quines hores, mentre que el giny no el consideren indispensable.

El Comú d’Andorra la Vella té projectat el telefèric per començar-lo a construir en els terminis més breus possibles un cop sigui escollit el projecte entre les propostes que es presentin. És una aposta de la corporació de Conxita Marsol. Aquesta és una primera fase, però hi ha una segona que passa per la parròquia de la Massana, i que només es plantejaria a uns quants anys vista i un cop es comprovi com funciona el giny a la capital. La corporació massanenca ja va assenyalar que té la intenció de realitzar una consulta entre els habitants de la parròquia per saber si volen que el projecte es materialitzi. Els comerciants s’han pronunciat i no li veuen utilitat, considerant que qui vingui des d’Andorra la Vella no s’aturarà a la Massana, a més de l’impacte ambiental que pugui tenir.  

En canvi, l’opinió respecte al vial és del tot diferent. És un projecte del qual fa anys que se’n parla, i que altres comuns com el d’Ordino li donen suport per acabar amb les llargues cues que es produeixen diàriament, reportant una millor qualitat de vida per als habitants de la Massana. Valoren que la infraestructura és del tot necessària. Qualsevol administració treballa per a la ciutadania i té l’obligació d’escoltar-la per valorar tots els aspectes, prenent decisions que vagin en favor de les persones.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT