PUBLICITAT

Sancions a qui no compleix amb la reglamentació

Les males pràctiques realitzades per alguns en matèria de seguir la normativa respecte al Reglament del Registre d’Habitatges d’Ús Turístic, que es va posar en marxa fa catorze mesos, comporta que l’Executiu en aquest període hagi interposat un total de 24 sancions a propietaris i a empreses de gestió d’ús turístic. La majoria d’elles van ser per no tenir número de registre per aquest tipus d’allotjaments, mentre que la resta per comptar amb sobreocupació i publicitat incorrecta. En total, el Ministeri de Turisme va portar a terme 96 investigacions.

Des de les diverses administracions s’han posat en marxa diverses línies de treball per tal que el sector estigui regulat, després d’anys en els quals aquesta classe d’allotjaments no van tenir el control adequat. Amb l’entrada del reglament es va voler posar ordre, i aquestes sancions volen ser un element transcendental perquè se segueixi la normativa i no es produeixin situacions irregulars. El Govern ha intercedit en casos concrets quan tenia la noció de possibles accions anòmales, rastrejant de manera directa pàgines web que ofereixen habitatges turístics al país, però també aprofitant la participació de la ciutadania, amb avisos de persones que sabien que s’estava produint una circumstància irregular o que en tenia la sospita.

Andorra és un país que cada any rep un important nombre de visitants, i aquests busquen allotjaments de tota classe. Els turístics tenen una gran demanda, sobretot en dates assenyalades, i els últims anys aquests habitatges, com a tot arreu, han crescut de manera exponencial. Propietaris i empreses, si s’acullen a aquesta mena d’allotjaments, han de seguir la legislació per mantenir una qualitat en el servei de la qual se’n beneficiï la imatge de tot el país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT