PUBLICITAT

Controlar el ‘roaming’ per evitar sorpreses

La utilització del mòbil en tots els àmbits de la vida diària fa que el telèfon sempre es dugui a sobre i s’utilitzi sense tenir en compte la ubicació. Aquest fet comporta que més enllà de la frontera les tarifes canviïn i que més d’un es trobi amb una sorpresa a la factura mensual per emprar les trucades i les dades com si estigués al Principat. Per aquest motiu, Andorra Telecom posa en marxa una limitació quant al roaming quan l’usuari és a l’estranger, perquè no hagi de pagar més se 50 euros i es trobi amb una quantitat que s’ha disparat.

El tema del roaming fa temps que es tracta. A la Unió Europea va desaparèixer, el que va comportar que els clients de les companyies d’aquests països ja no es trobessin amb el hàndicap dels recàrrecs elevats a l’hora d’efectuar trucades o navegar per internet fora dels seus estats, que provocava que molts s’autocensuressin per no haver de pagar excessivament. Andorra es troba fora d’aquest àmbit d’actuació i per aquest motiu els preus són diferents. En aquesta direcció la parapública posa la limitació per evitar els càrrecs alts pel consum de dades en itinerància.

El roaming té dos camins i aquest és un factor que també han de tenir en compte els visitants quan es troben al Principat. Els últims anys les tarifes s’han vist rebaixades de manera considerable, però continuen sent elevades tenint en compte la situació del joc a Europa i els acords arribats amb diverses companyies de telecomunicacions. Aquesta circumstància provoca que els ingressos d’Andorra Telecom siguin inferiors al de dates anteriors i la tendència continuarà sent a la baixa com a element natural per aquesta realitat, un fet que obliga a treballar en diferents vies per augmentar la facturació i que aquesta no segueixi decaient.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT