PUBLICITAT

Una partida política que tindrà l’epicentre a Escaldes

L’arribada de Rosa Gili al Comú ha posat el Comú d’Escaldes-Engordany en el centre d’interès mediàtic almenys durant els primers mesos de mandat. L’ajustada victòria del 15-D va catapular Rosa Gili, fins aleshores consellera general, a la gestió de la corporació. El triomf per deu vots de diferència va deixar un regust agredolç als Demòcrates, que van perdre un dels seus feus, però també una sensació d’alleujament al PS, que finalment va aconseguir salvar els mobles.

Més enllà dels anàlisis postelectorals, els comuns ja han enllestit els engranatges per tirar endavant les seves mesures durant els propers quatre anys i a ningú se li escapa que la gestió de Rosa Gili s’analitzarà amb més lupa que la resta. Una gestió avalada pels ciutadans al capdavant del comú seria el trampolí per a un eventual salt a la política nacional, un aspecte que l’acompanyarà durant tot el mandat i que haurà de saber gestionar per evitar qualsevol acusació d’anteposar la política nacional per davant de la comunal. Gili i el cap de Govern, Xavier Espot, es reuniran avui en la tradicional trobada amb tots els cònsols majors, i tots dos són conscients que al darrere de les trobades i les col·laboracions que puguin establir hi haurà molt més en joc que en altres parròquies.

Per una banda, Gili i el PS podran ser una pedra a la sabata per influir el Govern  a l’hora d’adoptar polítiques, però des de la banda de l’Executiu –i també de la coalició– hauran de mesurar quina correlació de forces estableixen. Caldrà veure quin tarannà determina cada costat per jugar una partida amb dos models de gestió diferents i si l’opció és optar per una confrontació més o menys directa o per fins i tot possibles agres aliances per evitar quedar en un clar fora de joc que passi factura a unes urnes que, malgrat que no s’hi torni fins d’aquí a tres anys, s’ha convertit en una ombra allargada dels partits.

PUBLICITAT
PUBLICITAT