PUBLICITAT

El pas endavant dels comuns per al problema de l’habitatge

El Comú d’Andorra la Vella va anunciar ahir la intenció d’estudiar una concessió d’un terreny a particulars per construir-hi habitatges a preu raonable. Malgrat que el cònsol menor, David Astrié, va dir que és una proposta encara en estat embrionari, sí que ja hi ha promotors que hi estarien interessats. Encara hi ha molts serrells per tancar, però la idea és que els immobles siguin propietat del Govern, però en el moment que es deixessin de fer servir per a aquest ús passarien a mans de la corporació. L’acord contempla que la cessió sigui gratuïta d’un dels terrenys propietat del comú, però encara cal concretar on es faria i quan es preveu que estiguin construïts.

L’anunci fet ahir pel comú de la capital és un pas important en la implicació que han de tenir els comuns a l’hora de resoldre la problemàtica de l’habitatge. Malgrat que no serà l’única solució, les corporacions han de començar a fer passos endavant després dels dubtes que planaven sobre seu per la poca col·laboració en alguns aspectes, com ara la tramesa de dades per saber el preu que hi ha avui per l’habitatge. Aquesta acció de la capital també pot ser un catalitzador per a altres comuns que vulguin implicar-se en  solucionar una problemàtica enquistada, com ho va demostrar la setmana passada l’enquesta realitzada pel CRES.

La cessió de terrenys també dependrà de la disponibilitat de cada corporació, però també hi ha altres mesures que han de ser analitzades davant d’un problema de país. Tot i que la tendència general de les administracions havia sigut inicialment més aviat de defugir d’un possible intervencionisme, la situació crítica que es viu actualment ha conduit les diferents institucions a prendre-hi part a través de diferents mesures, i malgrat que en el futur proper se solucioni, caldrà que segueixin l’evolució dels preus amb lupa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT