PUBLICITAT

Ball de xifres amb la població que viu al país

Com és habitual, les xifres que presenten els comuns comparades amb les del Departament d’Estadística del Govern mai coincideixen. No hi ha una convergència perquè els números que presenten les corporacions respecte als habitants de les seves respectives parròquies són més elevades, amb els seus censos sempre inflats. En aquesta ocasió és un 5,4% la diferència existent, sent 81.748 habitants al Principat els que presenten les administracions comunals, mentre que l’estimació d’Estadística és de 77.543. En total, doncs, són 4.205 persones les que ballen entre les diverses entitats públiques.
Canillo és la que presenta una desviació més elevada. I és que els comuns necessiten donar continuïtat a la depuració dels seus censos per posar-se al dia i que les xifres siguin més similars que no pas en l’actualitat o en els anys anteriors. Com és usual, Andorra té més població de nacionalitat estrangera que no pas nacional, sent espanyols, portuguesos i francesos –en aquest ordre– els que compten amb més representants al país. Una dada que es va repetint les últimes dècades.

La que ja no ho és tan i que succeeix per primer cop, sent un signe que la població envelleix, és que per primera vegada les persones de més de 64 anys són més que les menors de 15. Una suma significativa i que mostra la tendència que s’està seguint, com passa en països del nostre voltant. Les xifres també marquen que la població continua la línia alcista i segueix guanyant ciutadans. Segons les dades d’Estadística, en són 1.366 més que l’any anterior, quedant remarcat que s’han de prendre mesures perquè tots aquells que resideixin al Principat, siguin nacionals o forans, puguin fer-ho en les millors condicions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT