PUBLICITAT

Passos endavant per complir amb les normatives

Els organismes internacionals tenen especial atenció en què els països compleixin la legislació sobretot en assumptes sensibles, com és el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme. Moneyval feia ahir públiques les seves conclusions a la tasca que s’està realitzant en aquests i altres temes des d’Andorra. La conclusió és que es va pel bon camí i que s’estan fent passos endavant, però que encara queda feina a fer, reclamant més esforços des del Principat per arribar a complir amb la totalitat de recomanacions que es realitzen.

El reconeixement internacional és bàsic per al bon funcionament de qualsevol país i Govern. S’han de seguir tota una sèrie de directrius que es marquen de manera comuna, estant en el punt de mira de molts ulls si no es compleix amb allò que es demana. En matèria financera el Principat millora respecte a la conformitat normativa dels estàndards internacionals, però en algunes matèries hi ha obligacions a les quals encara s’ha d’arribar. 

Entre les mesures en les quals es necessita una millora és en la prevenció de riscos amb relació a l’abús del finançament del terrorisme en el sector sense ànim de lucre. També a la necessitat d’aplicar un procés d’identificació oportú de les persones físiques i jurídiques que controlen les accions, així com a la ratificació de tractats internacionals. Des de l’Executiu asseguren prendre nota, i treballar per acomplir amb allò que es demana. Andorra, dins les seves característiques i particularitats, necessita anar de la mà dels diversos organismes plurinacionals per tenir veu fora les nostres fronteres i mostrar-se com a exemple de transparència, i deixar enrere algunes de les idees preconcebudes que alguns encara mantenen.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT