PUBLICITAT

L’anunci esperat del retorn del Cirque du Soleil a l’estiu

Andorra Turisme va donar més detalls ahir de cara al nou format del Cirque du Soleil a l’estiu. La companyia canadenca, que almenys continuarà dos anys més al Principat, s’ubicarà aquest cop al pàrquing Valira, a tocar de la Dama de Gel. Era una notícia esperada, després dels set anys de trajectòria de la companyia al Principat, tot i que en alguns moments també es van despertar els dubtes sobre saber si finalment acabaria venint. En tot cas, el sentit de les diferents declaracions apuntaven en la línia de la continuïtat, encara que caldrà esperar uns dies per saber quin contingut tindrà l’espectacle. 

El que sí que és evident és que el Principat necessita un eix sobre el qual giri l’oferta turística a l’estiu, que segueix sent una de les assignatures pendents en els últims anys. Ara el gran repte serà copsar si la companyia canadenca, a través del nou espectacle, és capaç d’oferir un producte que segueixi atraient els visitants al Principat, i si el retorn satisfarà el sector hoteler, sobretot del centre del país, i de la restauració. La partida de despesa és de 2,7 milions d’euros.

D’entrada, la inversió mitjana per espectacle serà inferior respecte a la de l’any passat perquè hi haurà quatre funcions més. Alhora, en la presentació d’ahir i durant la ronda de negociacions amb el Cirque du Soleil, es va tornar a fer palesa les limitacions que poden sorgir en la col·laboració, com ara la falta d’un recinte multifuncinal per acollir els diferents espectacles. Després dels estira-i-arronsa amb el comú de la capital sobre la cessió del pàrquing i la firma del contracte per dos anys, es posa de manifest la necessitat de comptar amb una instal·lació polivalent que permeti no només l’arribada del Cirque, sinó d’altres apostes que complementin l’aposta turística i cultural.

PUBLICITAT
PUBLICITAT