PUBLICITAT

La gestió de l’arribada de més treballadors durant l’hivern

El sector hoteler del Principat ha detectat enguany un augment considerable d’aspirants a trobar una feina respecte a altres temporades d’hivern. Des de la Unió Hotelera afirmen que des de l’octubre han rebut més de 400 currículums, la majoria d’ells de potencials treballadors procedents fins i tot d’altres continents, com el d’Amèrica Llatina.

La crisi política, social i econòmica que viu aquesta zona ha comportat probablement que hi hagi més joves que decideixin provar sort al continent europeu. Andorra és una destinació que sempre s’ha caracteritzat per absorbir una bona part dels demandants de feina a l’estranger atès la falta de mà d’obra al Principat per cobrir totes les vacants i atendre l’arribada de turistes amb un servei de qualitat. No obstant això, en els últims mesos es fan paleses situacions de nouvinguts que topen amb un mercat amb un excés de demanda.

El que està passant aquestes setmanes no és només una qüestió que afecta Andorra. També hi ha altres ciutats i pols que atreuen molta gent per la seva economia i pel seu mercat de treball atractiu, però en situacions amb desajustos com l’actual es provoquen desequilibris. L’arribada de més potencials treballadors és un símptoma que el mercat laboral andorrà segueix sent prou atractiu malgrat els crits d’alerta, sobretot en referència a les previsions econòmiques, de cara als propers anys. Però encara queden deures pendents.

També cal destacar que es produeixen situacions inverses, com ara que els treballadors que han obtingut feina segueixen patint les dificultats per accedir a l’habitatge. El Principat no queda exempt dels moviments socials i demogràfics que es puguin donar en moments determinats i cal tenir els mecanismes i l’antelació suficient per poder fer-hi fer front. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT