PUBLICITAT

Un 2020 amb reptes importants a resoldre

Aquest 2020 es presenta com un any amb temes destacats a abordar. Uns sorgeixen com a velles reivindicacions i altres obliguen a actuar de manera ràpida per la problemàtica existent. El Govern afronta aquests reptes amb la voluntat de trobar-hi solucions adequades a cadascuna de les especificitats, amb diverses carpetes sobre la taula i amb l’objectiu d’arribar a acords per donar resposta a les necessitats actuals.

Ha començat a treballar en els que tenen una major urgència, com és del de l’habitatge, amb congelació dels lloguers a través de la llei de mesures urgents. Aquest és un aspecte al qual enguany se li sumarà un fons publicoprivat per construir habitatge a preu reduït, i s’instauraran tarifes de referència en pisos respecte a les seves característiques i ubicació. L’Executiu també té la intenció que es produeixi un augment del poder adquisitiu dels ciutadans, així com afrontar de manera directa el tema de l’avortament, un assumpte que fa temps que s’arrossega i que els últims mesos ha portat divergències i força controvèrsia.

En l’àmbit econòmic serà el torn de definir el model exacte que necessita el país per crear una zona franca. En salut la reforma sanitària serà un aspecte a realitzar seguiment, així com el desplegament de la llei de la Funció Publica. Les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea seguiran el seu curs i en matèria d’infraestructures la millora en els accessos a Sant Julià serà un fet. Un dels esdeveniments més destacats serà l’organització de la Cimera Iberoamericana, una oportunitat no només per demostrar les capacitats del país, sinó també per promocionar-lo internacionalment. Un dels aspectes que es publicitaran serà la natura, i per aquest motiu la futura declaració sobre l’estat d’emergència climàtica servirà per impulsar mesures efectives a favor de la conservació del medi ambient. L’agenda del Govern va plena i tenen 12 mesos al davant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT