PUBLICITAT

Andorra també és permeable als efectes dels ciberatacs

El Principat també pateix les conseqüències dels ciberatacs. En un any, el nombre d’avisos per aquesta problemàtica ha augmentat un 30%. En total van ser 157 i si bé és difícil saber si tan en l’exercici passat com en els anteriors se’n van produir més perquè hi ha empresaris i particulars que encara són reacis a denunciar-ho, el cert és que aquesta situació no passa de llarg pel país. 

La globalització i la revolució digital han comportat que amb el pas dels anys Andorra hagi deixat de ser un punt que podria considear-se aïllat de determinades situacions i problemàtiques. Si bé és cert que la presència de ciberatacs és molt inferior respecte a altres països amb un rol molt més important a l’escena internacional, les empreses i els particulars del país no poden deixar passar per alt aquesta problemàtica que pot causar grans estralls a l’espectre socioeconòmic. Per tant, d’aquí la importància d’aplicar més mesures de seguretat i de prevenció i més recursos per evitar els efectes d’aquesta problemàtica. El Principat no es troba en cap situació alarmant, però és important seguir avançant i poder prevenir els nous tipus d’atacs i d’ingerències que puguin provenir de l’exterior.

Segurament, Andorra, que actualment es troba en ple procés per assolir un acord d’associació amb la UE, acabarà adoptant mesures que es regeixen per la normativa europea. Això sí, tant a Andorra com a qualsevol país, convé fer-ho de manera assenyada i sense posar en joc la privacitat dels usuaris a la xarxa, que a banda de presentar grans oportunitats, també té perills. La revolució digital i l’avanç en les eines tecnològiques han permès avançar, però ara els propers passos caldrà fer-los entre cotons i sense oblidar totes les trampes que es poden trobar a dins d’aquest procés.

PUBLICITAT
PUBLICITAT