PUBLICITAT

Discurs per donar resposta als neguits de la societat

L’entrada a un nou any és temps per fer balanç de què s’ha fet els últims mesos, i els reptes que s’han d’afrontar en els que venen tot seguit. És època de fer autocrítica, per comprovar que s’ha fet bé i que no tant, i de mirar endavant per seguir evolucionant. En el discurs de Cap d’Any del cap de Govern, Xavier Espot va fer èmfasi en tres aspectes que en el 2020 vol afrontar de manera directa, perquè són temes que interessen a la societat i demana respostes clares. La igualtat efectiva i la despenalització de l’avortament, el compromís per ajudar als col·lectius més desfavorits i que no es produeixen situacions crítiques relacionades amb l’habitatge i el mercat laboral; i actuar davant de l’emergència climàtica que es clama arreu.

El ple assoliment dels drets de les dones és un dels reptes que es posa el seu Executiu de cara a aquest any que acabem d’entrar, arribant a una igualtat en tots els àmbits i que no es produeixin fets de discriminació per raons de gènere. La despenalització de l’avortament i el seu encaix en la Constitució i el model d’estat, segur que portarà un debat ampli els pròxims mesos. La llei de mesures urgents en matèria d’arrendament d’habitatge i per millorar el poder adquisitiu es troba en funcionament, per tal de canviar la tendència actual, ja que afecta de manera directa a un col·lectiu de persones elevat al país.

D’altra banda, Andorra és un país on la natura destaca especialment i Espot garanteix que es treballarà per a un desenvolupament sostenible, sempre respectuós amb el medi ambient. Aquesta és una tendència que han agafat molts països i des del Principat també es vol fer bona la proposta. Per últim, destacava el camí iniciat cap a la cultura de la coalició amb el qual es treballa, amb una política de pactes sorgits de les eleccions que miren de trobar punts en comú a pensaments diferents, però que tenen un objectiu únic com és la millora d’Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT