PUBLICITAT

Implicació per fer efectiva la inclusió laboral

Totes les persones tenen dret a guanyar-se la vida fruit de la seva feina. Les que tenen diversitat funcional formen part de la societat i reclamen poder ser en el mercat laboral de manera efectiva. Des de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat demanen més implicació a tothom, sobretot als empresaris, que són els encarregats de contractar i de prendre decisions en aquest sentit. L’entitat insisteix que es faci per un tema de sensibilitat per aquestes persones, més que per un vessant econòmic, per valorar-los per tot el que poden aportar en el seu lloc de treball.

La intenció és formar als diferents estaments per arribar a fer veure quina és la realitat actual. Dies enrere el cap de Govern, Xavier Espot, admetia la possibilitat en un futur d’establir a les empreses quotes de persones amb diversitat funcional, perquè aquestes puguin tenir una sortida laboral i s’hi puguin integrar. El sector privat i el públic formen part d’aquest trencaclosques que ha d’unir les peces per arribar a la solució correcta. També es reclama que sigui el mateix Servei d’Ocupació qui prengui la iniciativa en aquest aspecte, per posar en contacte al futur treballador i l’empresari, i que aquest tingui la informació correcta.

La societat andorrana ha d’afrontar el repte sobre la inclusió laboral total, donant passes endavant per arribar a la normalitat. Les reivindicacions d’aquest col·lectiu són justes, perquè volen tenir la possibilitat de demostrar la seva vàlua desenvolupant una feina. Són una trentena de companyies les que es troben integrades a la Xarxa d’Empreses Inclusives, una xifra de moment massa baixa. Aquestes, però, demostren la capacitat d’inserció laboral que existeix i les capacitats de totes les persones per exercir una feina.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT