PUBLICITAT

La necessitat d’un bon transport públic

Un dels aspectes que sempre s’han criticat a Andorra és la quantitat elevada de gent que agafa el cotxe particular diàriament per moure’s pel país i el poc nombre que ho fan en transport públic. En moltes ocasions s’ha posat èmfasi en la quantitat de vehicles motoritzats que hi ha per persona al país, en detriment d’altres opcions, provocant que sovint en produeixin problemes de mobilitat, amb cues i retencions de trànsit. Algunes de les mesures per solucionar-ho estan en el transport de passatgers, amb la modificació fa uns mesos dels serveis per guanyar viatger i al mateix temps que les carreteres es vegin descongestionades, a més de ser un factor positiu de cara al medi ambient.

El nou sistema de línies d’autobusos en un inici va portar algunes incidències, tot i que es van anar reajustant horaris i traçats per tal de resoldre-les o bé que fossin les mínimes. Els primers mesos de funcionament de la nova xarxa ve acompanyada d’una percepció satisfactòria a escala general, tot i que els caps de setmana es planteja reduir les freqüències davant l’afluència d’usuaris existent, que es redueix significativament respecte a la resta de dies.

El reajustament de les línies, amb horaris inclosos, ha de portar que cada cop el costum d’agafar el vehicle particular per desplaçar-se sigui menor, com succeeix en les ciutats dels països veïns, però aquest concepte ha de venir acompanyat d’un servei eficient que compleixi amb les expectatives i necessitats de la majoria de persones, o aquest plantejament no funcionarà. Des de les institucions públiques s’ha de lluitar per aconseguir-ho, no només per als ciutadans del país, sinó també que els qui ens venen a visitar també ho facin. Per fer-ho possible només s’assoleix amb un servei eficient.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT