PUBLICITAT

A l’ull de l’huracà pels resultats a Escaldes, Martí acaba caient

Demòcrates va confirmar ahir la petició de Toni Martí per renunciar al seu càrrec de militant de Demòcrates. Pocs dies després de les eleccions comunals del 15-D i de la desfeta dels taronja a Escaldes-Engordany, la cita amb les urnes es va cobrar ahir una de les seves primeres víctimes. L’exlíder de l’Executiu, que per cert, va ser un dels fundadors del partit abans de catapultar-se al capdavant del Govern, va decidir fer un pas al costat i ara només continuarà com a simpatitzant. 

Els resultats de DA a Escaldes, on el PS va guanyar en un frec a frec amb només 10 vots, van posar Martí a l’ull de l’huracà perquè havia mostrat les seves reticències a l’hora de fer un pacte amb els Liberals per a les comunals, amb qui no hi tenia bones relacions pel tarannà del partit blau en les dues anteriors legislatures a l’oposició.

És cert que  la distància de vots amb el PS va ser molt curta i que la truita es podria haver girat de la mateixa manera al costat dels demòcrates, però en les anteriors setmanes les informacions que el vinculaven com a un dels màxims exponents del pacte i el fet que formés part de la comissió electoral encarregada d’elaborar la llista a Escaldes el van deixar en una posició incòmoda i sota la pressió d’aconseguir la victòria en una parròquia on ell precisament en va ser cònsol major. Amb aquest pas al costat, Xavier Espot referma el seu lideratge dins de Demòcrates i ha deixat Toni Martí a un costat.

Aquest cop, s’ha produït de nou la màxima que diu que en política els rivals més temuts per a un representant es troben a dins del propi partit. DA haurà iniciarà ara una nova etapa en què, com la resta de formacions, haurà de definir el seu espai i la seva estructura interna. La pròxima cita amb les urnes no serà fins d’aquí a tres anys, però els partits, de manera interna, ja han començat a notar el moviment de plaques que haurà de redefinir l’espectre polític.

PUBLICITAT
PUBLICITAT