PUBLICITAT

Màxima seguretat a les carreteres per evitar accidents

La intenció de qualsevol campanya sobre els accidents de trànsit és que la xifra sigui la més baixa possible, a més que el nombre de morts a la carretera sigui de zero, evitant al màxim també les xifres de ferits. Són iniciatives que de tant en tant es produeixen, sobretot davant dades alarmants que poden produir-se. Ampliar la seguretat a les vies són mesures que van adjuntes a aquestes campanyes, així com elements que serveixen de mesura dissuasòria per als conductors, com és el cas dels radars.

En els últims mesos aquests aparells de control de velocitat han augmentat significativament al país, introduint-se en diversos punts de la xarxa viària, especialment en aquelles localitzacions en les quals més accidents es produïen. La introducció dels radars és una mesura impopular per les sancions econòmiques que comporten a qui no obeeix amb la normativa, però compleix amb el seu objectiu, que no és altre que no se superi la velocitat permesa i d’aquesta manera augmentar la seguretat sobre l’asfalt.

Les xifres indiquen que en el que portem d’any el nombre d’accidents greus a les carreteres del país s’han reduït significativament, a més de també baixar el nombre de persones que hi han perdut la vida. Són dades destacades, però que encara tenen recorregut, perquè la campanya de Missió Zero Accidents marca aquesta xifra com a exitosa. Hi ha elements que es poden introduir a les carreteres com els esmentats, o augmentar el nombre de controls per part de la Policia, però el primer de tots és el de la conscienciació de les persones. Perquè per molt que es plantegin i es portin a terme campanyes, i es posin ingredients dissuasoris, és la mateixa persona qui ha de prendre consciència del que significa conduir i els riscos que hi té integrats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT