PUBLICITAT

La despenalització de l’avortament i la Constitució

El debat sobre l’avortament continua sobre la taula. Fa uns mesos que està en la primera plana política i social, i continuarà en l’espai de discussió fins que es prengui una decisió definitiva, trobant punts en comú entre les diverses veus que se senten, amb opinions cap a un costat i l’altre. Ahir mateix el cap de Govern, Xavier Espot, va posar sobre avís que una eventual despenalització de l’avortament en els tres supòsits bàsics toparia amb el veto del Tribunal Constitucional. I per aquest motiu valora que s’han de trobar fórmules per trobar una solució i una sortida, amb alguna escletxa que es pugui produir.

Aquest és un tema al qual se li ha de donar una resolució adient. La direcció que va prenent-se des del Govern cada cop és més propera a la despenalització, mostrant-se incòmodes actualment en què hi hagi penes de presó sobre aquest cas. Són diverses les persones i institucions que els últims mesos han denunciat l’actualitat andorrana en aquesta temàtica respecte a altres països, mostrant-se a favor que es pugui avortar lliurement. Però des de l’Executiu no estan per la labor que es porti a una situació d’inscontitucionalitat, ni a tenir problemes amb el model d’estat com a Coprincipat.

El debat al carrer fa temps que hi és present. La ciutadania fa pública la seva opinió i ara els toca als polítics recollir el guant i portar-ho de manera decidida al Consell General. A debatre-ho i sentir els punts de vista de tothom, perquè segur que un tema que s’ha deixat de banda durant tant de temps, porta punts de vista diversos que s’han de valorar. Perquè és un assumpte real, amb diferents sensibilitats, que no es pot deixar aparcat durant més temps i sembla que les forces polítiques tenen ganes de posar-s’hi. La gent ho demana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT