PUBLICITAT

Un acompanyament per als treballadors autònoms

Els treballadors autònoms sostenen bona part del teixit productiu de l’economia del Principat. La CEA va demanar ahir que els treballadors per compte propi tinguin un rol més actiu en el debat públic i per això demana que tinguin veu al Consell d’Administració de la CASS. Aquesta és una mesura més que es planteja des de la patronal amb la finalitat de seguir impulsant aquest sector que representa el 80% del teixit productiu i que es preveu que encara pugui créixer més durant els proper anys. 

Una altra mostra de l’atenció cap a aquest col·lectiu és la creació fa unes setmanes de la CEA Micro, amb la voluntat d’englobar-los de la millor manera. Tanmateix, aquest acompanyament s’ha de fer paral·lelament amb més mesures  que permetin atreure més treballadors que vulguin implantar el seu negoci i que posteriorment el puguin tirar endavant. És cert que s’han introduït trams de quotes, però hi ha tarifes que segueixen sent molt elevades i, per tant, s’ha d’aconseguir una funcionalitat que sigui tan beneficiosa per a l’Executiu, que necessita recaptar els seus impostos, com per als treballadors. A més, els autònoms segueixen estant desprotegits en cas que hagin d’agafar-se la baixa i han de fer front a una sobrecarrega de paperassa, que també frena les aspiracions de nous emprenedors. 

Segurament, aquests eixos seran dos àmbits d’actuació del Govern en aquesta legislatura. Afavorir la implantació als autònoms, així com l’arribada de petits emprenedors procedents de fora, poden suposar un impuls per a una economia del Principat tocada, però no enfonsada. Els nous paradigmes de les relacions laborals són favorables a la implantació dels autònoms i, per això, cal fer un esforç per acompanyar-los.

PUBLICITAT
PUBLICITAT