PUBLICITAT

La plusvàlua d’AndorraTelecom i la seva posterior aplicació

Andorra Telecom va anunciar ahir la venda de les seves participacions a l’empresa Avatel per un import de 32 milions d’euros, cosa que suposa finalment un benefici net per a la telefònica Andorrana de 16 milions d’euros. En una roda de premsa convocada amb caràcter d’urgència, Andorra Telecom, a través del president del Consell d’Administració Jordi Torres, i del seu director general, Jordi Nadal, va explicar que aquesta plusvàlua anirà a parar a les reserves de la companyia i a la digitalització de l’administració. 

El cert és que l’empresa parapública ha fet negoci rodó gràcies a aquesta operació, que recorda a la que va realitzar fa uns dos anys també amb MásMóvil. Aleshores, va invertir 10,5 milions d’euros i va obtenir una plusvàlua de 16 milions, i s’esperava que una part dels diners es poguessin destinat al fallit projecte The Cloud. Malgrat que Jordi Torres va expressar ahir que mai han volgut fer operacions «oportunistes» ni «especulatives», de portes a fora les explicacions i els arguments a l’hora de buscar sinergies, que és cert que és un dels objectius buscats per Andorra Telecom, o bé no s’han acabat d’explicar prou bé directament no han sigut prou convincents. 

Aquesta operació es produeix en un moment en què l’empresa telefònica del Principat es troba a l’ull de l’huracà i al centre del debat sobre molts aspectes, començant per la diversificació i la innovació dels seus productes, pels projectes fallits com el núvol i per la política de preus. Després de l’operació anunciada ahir i tenint en compte que les reserves de la companyia oscil·len al voltant dels 200 milions d’euros, seria convenient preguntar-se si els ciutadans percebran els beneficis obtinguts per la parapública des de diferents vessants, com ara el servei i les tarifes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT