PUBLICITAT

Electoralisme i ‘lobbies’ en l’atmosfera de les comunals

Durant el 2020 els propietaris d’immobles no podran apujar el 3,9% de l’IPC acumulat dels lloguers. És una mesura que arriba pocs dies abans d’unes eleccions, i d’una concentració de diversos estaments de la societat civil reclamant drets, entre ells, el d’un habitatge digne. Des del Partit Socialdemòcrata es té la plena certesa que si aquesta circumstància es produeix és per la seva acció, sumat als esdeveniments que es produiran els propers dies, tant a les urnes com als carrers.

Amb uns comicis a tocar i la mobilització preparada, entrar a debatre sobre la idoneïtat de la causa al Consell General es va considerar massa arriscat, segons el PS, i la coalició del Govern va preferir no entrar en aquesta temàtica. Pere López, president del grup parlamentari socialdemòcrata, ho anomena d’electoralisme pur, en un moviment de cintura dels seus rivals polítics tenint en compte el 15-D que es presenta per davant, i que decidirà la política comunal els pròxims quatre anys. Però també preveu que un cop passats els comicis, es poden presentar plans que titlla d’«ocults» per canviar les polítiques d’habitatge. 

Aquest és un tema sensible per a molta gent, i sobretot els últims temps ha estat font de debat tant a l’arc parlamentari com al carrer, davant la situació de moltes persones per poder viure dignament al país. López, però, no només apunta a les formacions que conformen el Govern per no arribar a una solució millor, sinó també assenyala directament a la Taula d’Habitatge, la qual qualifica de ser un lobby per part de l’AGIA i els propietaris. La seva afirmació va en el sentit que més que buscar i trobar solucions per a la problemàtica del lloguer, es dedica a treballar perquè els preus segueixin en línia ascendent. Per a López, hi ha mans negres en aquest assumpte i les decisions van en consonància.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT