PUBLICITAT

Les solucions als problemes d’habitatge entren en campanya

Les diverses candidatures que es presenten a les eleccions comunals tenen en els seus programes propostes per millorar la problemàtica de l’habitatge. És un dels aspectes que més preocupen a la ciutadania i que han portat cua els últims temps, amb l’entrada al debat de diverses veus, entitats i institucions per arreglar un aspecte que preocupa a bona part de la població. I que molts pateixen. Com és evident, el tema de la vivenda entra en campanya, amb les formacions exposant els seus plantejaments per trobar solucions a curt, mitjà i llarg termini.

Especialment en el dia d’ahir els partits van aprofitar per incidir-hi, explicant les seves solucions. Són un seguit de mesures que miren de convèncer a l’electorat, perquè els votin i les puguin desenvolupar. Les iniciatives han de tenir el suport de diversos estaments, i necessita que el sector públic i privat s’involucrin, ja que és un problema que s’arrossega des de fa temps i que necessita canviar la tendència actual. A través de les normatives es pretén trobar respostes als preus, tant de compra com de lloguer. L’oferta i la demanda mana en el mercat, i és aquí on les institucions públiques entren a escena, amb decisions que han de permetre que tothom tingui un habitatge en el qual viure, sobretot aquelles persones i famílies que compten amb menys recursos.

En les propostes dels partits hi ha tota mena d’idees a desenvolupar amb una mateixa fi. Les formacions presenten la creació d’una borsa d’habitatge, d’un índex de preus en referència, la reducció d’impostos d’arrendament, la rehabilitació d’edificis o l’establiment d’incentius fiscals. L’objectiu no és altre que augmentar l’oferta de vivenda, una incidència destacada al país, sobretot en algunes èpoques de l’any. La instauració de preus assequibles, així com tenir a disposició del mercat bona part dels pisos buits que existeixen, permetrien donar sortida a la qüestió. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT