PUBLICITAT

Protesta social per tancar la campanya electoral

El tram final de les eleccions comunals es veurà condicionat per la manifestació convocada des dels sindicats per l’emergència social que valoren que s’està produint al país. El 13 de desembre organitzen una manifestació que confien que sigui massiva, per donar a conèixer les grans problemàtiques que s’estan succeint al país en els últims anys, i que necessiten que es produeixi una reacció ràpida des de les institucions per tal de poder solucionar els diversos aspectes que valoren que necessiten una millora immediata, entre elles també aspectes de legislació.

Les protestes seran transversals per tractar grans temes, com el problema de la vivenda amb l’especulació de l’habitatge, i els salaris i les pensions. Els sindicats no són els únics que seran presents en aquesta concentració, sinó també diverses formacions i entitats se sumaran en l’organització, en una protesta que sorgeix just abans de les eleccions comunals del 15 de desembre, com a avís per als partits que existeix un descontentament important a la ciutadania. Els organitzadors esperen que la xifra sigui similar a la d’accions com les que es van produir a Andorra la Vella el desembre del 2018 i el passat mes de gener.

Vol servir com a toc d’atenció a les institucions, que consideren que es troben lluny de la població andorrana amb les decisions que es prenen en l’àmbit polític. És una protesta que aspiren que serveixi com a termòmetre de la situació. En les demandes també es produirà la reclamació d’un canvi en la llei electoral, la qual consideren que no és justa i que la representativitat no és proporcional. Un altre aspecte que demanaran serà que es portin a terme referèndums per tractar aspectes vitals per a la ciutadania, per marcar el rumb de les decisions que els afecten directament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT