PUBLICITAT

La conveniència o no de celebrar uns Jocs d’Hivern

La possible inclusió d’Andorra a la candidatura per als Jocs Olímpics d’Hivern de Barcelona-Pirineus per al 2030 és una opció que es debat, tot i que encara no hi ha cap decisió presa. Les estacions d’esquí, que podrien ser beneficiades per una possible celebració d’alguna de les disciplines, valoren positivament la intenció per tirar endavant la proposta, que hauria d’obtenir l’aval del COI.

Andorra, per les seves petites dimensions i necessitat d’infraestructures, no pot acollir per si mateixa un esdeveniment d’aquesta magnitud, però anant de bracet dins d’una marca potent com pot ser la de Barcelona hi pot trobar la seva oportunitat. La celebració de les Finals de la Copa del Món d’esquí a Grandvalira i proves d’altres disciplines de grans competicions,com ara La Vuelta i el Tour de França, han demostrat la capacitat organitzativa que té el Principat en esdeveniments internacionals de ressò. 

Sectors com la restauració, l’hosteleria, el comerç i de l’esport segurament poden abraçar la idea amb els braços oberts, però finalment els grans entrebancs acaben arribant a l’hora de saber quina aportació econòmica o despesa cal fer per obtenir la candidatura, i si això es compensarà amb un retorn econòmic suficientment important. Andorra juga amb l’avantatge de tenir unes infaestructures i comunicacions importants en zones de muntanya, però el Govern haurà de mesurar molt bé la viabilitat de formar part d’aquest projecte, que en altres indrets ha acabat amb instal·lacions infrautilitzades. La proposta està sobre la taula i, d’entrada, cal estudiar-la de manera mesurada i reflexionada sobre si és necessària i si aporta prou valor afegit en funció de la despesa, perquè potser hi ha altres àmbits on també es podrien destinar els diners.

PUBLICITAT
PUBLICITAT