PUBLICITAT

Una instal·lació necessària per a l’activitat de la ciutadania

Ahir feia un any que el Centre Esportiu dels Serradells va patir un incendi que quedarà en el record de tothom durant molt temps. Les imatges de l’alçada de les flames i el fum negre que es veia a quilòmetres són ben presents encara. No es va haver de lamentar, sortosament, cap dany personal, però els materials van ser nombrosos. De mica en mica la instal·lació va anar recuperant la normalitat un cop es van efectuar les tasques de reparació i neteja, però la piscina, un dels elements emblemàtics de la infraestructura, segueix sense estar disponible per als usuaris, i no ho podrà estar fins al 2021.

Si no es produeix cap entrebanc les obres de remodelació, que tenen un pressupost de set milions d’euros, es començaran al febrer. La conclusió dels treballs estan previstos de cara a la primavera-estiu del 2021, amb una data significativa i subratllada en el calendari, la dels Jocs dels Petits Estats. Andorra acull l’esdeveniment per tercera ocasió i la intenció és que els Serradells, com estava previst, sigui la seu de la competició de natació. Però avui dia ningú pot assegurar que la instal·lació pugui acollir les proves aquàtiques. Si finalment no és possible, serà un maldecap i s’haurà de reaccionar amb molta previsió per trobar una alternativa factible, perquè la piscina del centre esportiu de la capital és l’única del país que té mesures olímpiques, de 50 metres. 

Però fora d’aquests Jocs, aquesta instal·lació és un centre neuràlgic de l’activitat esportiva de la ciutadania, amb un nombre elevat de persones que l’utilitzen al llarg de l’any. Per nedar, totes aquestes persones han hagut de desplaçar-se de manera provisional a altres piscines, que no tenen les mateixes característiques. A més, l’exterior, àmpliament utilitzada a l’estiu, tampoc s’ha pogut posar en servei encara. Tothom espera arribar a una normalitat i poder tornar a gaudir de la instal·lació després d’una profunda renovació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT