PUBLICITAT

La competitivitat de tenir una zona franca

Un dels temes més rellevants que es van sentir durant les passades eleccions generals va ser la creació d’una zona franca al país. Fins i tot alguns dels partits es van posar la medalla que eren ells mateixos els autors de la idea que havia de ser un factor de creixement econòmic. Aquest espai ha de permetre donar una nova via de finançament al país, a més de permetre donar-li un salt en l’àmbit de la competitivitat.

És una mesura en la qual s’hi havia treballat i després dels comicis des del Govern s’han posat a treballar en aquest sentit. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, assegura que durant aquesta legislatura serà una realitat, i seran diversos els sectors productius nacionals els que se’n podran beneficiar. Des de l’Executiu s’estudia quin és el millor model que s’adapta a les característiques del Principat, tenint en compte els espais fiscals homologats per la Unió Europea. Aquest àmbit delimitat especial també anirà condicionat a les negociacions de l’acord d’associació que s’estan produint i que definirà les condicions definitives. L’objectiu és que es facin realitat diversos tipus de zona franca, com de logística, custòdia, tecnològica o fiscal.

El compromís del Govern és ferm perquè no s’allargui en el temps, i evitar que sigui un dels molts projectes que les últimes dècades no han passat d’un esbòs. Dels que mai han vist la llum. Es vol prevenir que es quedi en un calaix. Per aquest motiu s’iniciarà una ronda de viatges per estudiar les zones franques de diveros països, per trobar fórmules adients, i que en matèria d’exportacions i importacions les empreses i el comerç andorrà se’n puguin beneficiar. Aquest és un sistema que pot afavorir fiscalment a diversos sectors i que marcarà l’agenda econòmica dels pròxims mesos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT