PUBLICITAT

Qualsevol precaució és poca a la via durant les nevades

La Taula Nacional de Mobilitat es va reunir ahir per tractar les diferents novetats més destacades dels dispositius de trànsit de cara a la temporada d’hivern d’enguany. Entre altres propostes, destaca que en casos de neu abundant –el que es coneix com fase vermella–, tots els vehicles hauran d’utilitzar obligatòriament cadenes, encara que vagin equipats amb pneumàtics d’hivern. Una situació similar passarà en cas que s’activi l’alerta taronja –que està un esglaó per sota de la vermella–, en aquest cas amb els conductors de vehicles de més de 3.500 quilos.

El director del Departament de Mobilitat, Jaume Bonell,va explicar que la fase vermella es donarà de manera molt «puntual» i que no afectarà trams sencers d’una via.  Malgrat trobar-nos en un país de muntanya i de neu, qualsevol precaució és poca davant de temporals que deixen la carretera impracticable. Fa pocs dies ja es va posar novament en marxa la campanya d’obligatorietat de dur els equipaments obligatoris. Encara que molta gent circuli amb els equipaments adequats, tots coneixem els col·lapses que s’arriben a generar igualment en situacions de fortes nevades i, per tant, incidir i innovar en els protocols és una bona mesura per anticipar-se a possibles contratemps. 

En un país acostumat a una intensa circulació de vehicles per la temporada d’hivern que s’adrecen a cotes altes per gaudir de l’esquí i la muntanya, les tasques de pedagogia i de prevenció, sobretot les que s’adrecen als visitants –que molts cops per desconeixement no porten els equipaments adequats en cas de possibles nevades– són molt necessàries. I també ho és la que s’ha de fer amb els residents, perquè malgrat l’experiència de molts conductors davant les fortes inclemències meteorològiques, les mesures per minimitzar els riscos a la carretera sempre són benvinguts i necessaris.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT