PUBLICITAT

Transparència per ocupar un càrrec per servir al ciutadà

El servei públic és una activitat que es realitza cap a les persones. Va dirigida exclusivament per a la ciutadania, per al seu benestar i perquè la societat millori diàriament. Aquestes bases se sustenten en la política, amb càrrecs electes que treballen per al bé comú. La Proposició de llei qualificada de transparència i informació pública, presentada per Demòcrates, Liberals d’Andorra i Ciutadans Compromesos, assenyala que totes les persones que tenen obligacions públiques, hagin de presentar una declaració patrimonial per accedir a la seva ocupació, per deixar constància del que es posseeix abans d’ocupar la seva tasca i quan es conclou. 

Aquesta és una mesura perquè posteriorment no es produeixin suspicàcies i quedi ben definit quin és el patrimoni de la persona. Hi estan obligats alts càrrecs del Govern, cònsols, consellers generals i de comú, directius de les societats parapúbliques i dels diversos estaments de la justícia. La informació, però, serà confidencial mentre el Tribunal de Comptes no detecti cap irregularitat. El text també assenyala que les entitats públiques estan obligades a publicar qualsevol informació rellevant de la seva activitat. Tota persona podrà tenir accés a aquesta documentació, amb l’única excepció que puguin ser dades sensibles, tot i que pot presentar recurs en cas de trobar-se una negativa a la petició. El Govern tindrà la potestat de classificar informació com a reservada sempre que pugui afectar a la defensa i seguretat del país, o les relacions internacionals tant en l’àmbit polític com en l’econòmic. 

Tot aquest seguit de mesures es presenten per garantir la transparència en temes tan sensibles com els integrats en el sector públic, perquè afecta de manera directa a tothom. És important fer aquest pas per mantenir la confiança en aquelles persones i institucions que ens donen servei.

PUBLICITAT
PUBLICITAT